Gril, krb, nebo otevřené ohniště?
- Podrobnosti
27.4.2017
Přemýšlíte, kterou variantu zvolit, abyste si mohli užívat dokonalé opékané pokrmy na zahradě, v zahradní pergole či altánu?
Otevřené ohniště představuje tuzemskou klasiku, atmosféra naprosté přirozenosti, tradice a svéráznosti je nenahraditelná.
Gril je velmi pohodlným „přistěhovalcem“ a hitem zejména posledních let – na rozdíl od krbu nebo ohniště je uzpůsobený výhradně pro přípravu pokrmů, což může být pro někoho výhoda, pro jiného nevýhoda. Krb pak představuje v mnoha ohledech luxusní a exkluzivní variantu.
Chcete to nejlepší – pořiďte si zahradní krb
Klasický krb je možné umístit do zahradního altánu i pergoly, ale i pod širé nebe a je možné jej využívat multifunkčně, jako zdroj otevřeného ohně čistě pro zahřátí a krásnou podívanou, i jako gril pro přípravu skvělých jídel, a dokonce i jako udírnu. Jeho možnosti jsou tedy ze všech tří variant největší, avšak jedná se také o nejdražší a realizačně nejnáročnější možnost.
Tip: betonové krby
Pokud vás nezajímá pohled na plameny a chcete se jen dobře najíst – gril je ideální volba
Přenosné grily mají výhodu mobility. V krásných dnech je můžete použít venku, při nepřízni počasí pod střechou dřevěné pergoly, terasy nebo i v zimní zahradě (podle druhu paliva). Výhodou je také nižší cena oproti krbu. Gril vám ovšem neposkytne potěšení ze skutečně otevřeného ohně – vždy se jedná pouze o spotřebič na přípravu pokrmů.
Pokud máte zálesáckého ducha, dostatek prostoru na zahradě a chcete ušetřit – ohniště vítězí
Otevřené ohniště vás nestojí nic a má neopakovatelné kouzlo. Lze na něm opékat i grilovat, nevýhodou je však náročnost na prostor. Ohniště kolem sebe musí mít dostatek volného prostoru bez vegetace, nelze jej umístit pod střechu a podobně.